Champagnemousse på mandelbotten

1 h
2
Champagnemousse på mandelbotten
Foto: TV4
1 h
2

Du behöver

Champagnemousse

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mascarponeost
  • 0,5 dl champagne
  • 1 msk sauternvin
  • 2 gelatinblad
  • 1 stor äggula
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vatten

Mandelbotten

  • 3 äggvitor
  • 2,5 msk strösocker
  • 1,5 dl florsocker
  • 100 g mandelmjöl
  • 0,5 citron, rivet skal

Garnering

  • 1 msk pressad citron
  • 0,5 dl socker
  • 100 g hallon

Tillbehör

  • Blåbär, smultron, jordgubbar och hallon

Gör så här

  1. Mandelbotten
    Vispa äggvitor till ett fast skum. Blanda i socker, fortsätt vispa i en minut.
  2. Blanda i mandelmjöl och citronrivet. Spritsa ut en eller fler bottnar, ca 10 mm tjocka.
  3. Champagnemousse
    Lägg gelatinbladen i vattenbad ca 10 minuter.
  4. Vispa äggula och socker pösigt över ett vattenbad. Smält i gelatinbladen i äggsmeten.
  5. Vispa grädden lätt. Vispa mascarponen med champagne och sauternvin, blanda i äggsmeten och vänd ner vispgrädden.
  6. Lägg i portionsformar, ställ i frysen till 30 minuter före servering.
  7. Servering
    Skär ut mandelbottnar som passar moussen. Placera moussen på mandelbotten, blanda hallon, socker och citronsaft. Garnera med färska bär och hallontoppingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept