Brownies med chokladglasyr och färska bär

1 h
1 långpanna
Brownies med chokladglasyr och färska bär
Foto: TV4
1 h
1 långpanna

Du behöver

Brownies

  • 500 g mörk choklad , 80-90 %
  • 3,5 dl ekologisk kokosnötsolja
  • 4,75 dl farinsocker
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl durramjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,75 tsk salt
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 5-6 ägg (beroende på storlek)
  • 120 g valnötter

Chokladglasyr:

  • 3 dl florsocker
  • 150 g laktosfritt smör
  • 7 msk kakao
  • 4 msk espresso
  • 250 g mörk choklad, 80 %

Dekor

  • 150 g färska jordgubbar
  • 100 g färska björnbär
  • 50 g färska blåbär

Gör så här

  1. Brownies
    Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Smält 400 gram av den mörka chokladen och kokosnötsoljan i en kastrull på låg temperatur under konstant omrörning.
  3. Blanda farinsocker, mandelmjöl, durramjöl, vaniljpulver, bakpulver och salt i en skål.
  4. Vispa upp äggen och rör sedan försiktigt ned äggen och chokladblandningen i skålen med mandelmjölsmixen. Rör om tills du har en len smet.
  5. Grovhacka valnötterna och vänd ner dom i smeten.
  6. Täck med bakplåtspapper eller smöra en långpanna och häll sedan smeten i den. Hacka den resterande chokladen och strö över.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
  8. Chokladglasyr
    Smält chokladen i en djup tallrik ovanpå en kastrull med lite kokande vatten. Låt sedan den smälta chokladen svalna tills den är nästan rumsvarm.
  9. Vispa smöret och florsockret väl, tillsätt kakaon och vispa tills den fördelats jämnt.
  10. Tillsätt den smälta chokladen, lite i taget under medelhög mixfart i matberedaren. Blanda även i espresson.
  11. Spritsa glasyren ovanpå brownien och ställ sedan kakan kallt för att låta glasyren stelna lite.
  12. Ta ut kakan ur kylen, skär eller stansa ut lagom stora bitar och dekorera med färska bär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept