Filmjölkslimpa med tranbär

Filmjölkslimpa med tranbär
Foto: TV4

Du behöver

  • 5 dl fullkornsrågmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl torkade tranbär
  • 1 dl pumpafrön
  • 4,5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap

Gör så här

  1. Värm ugnen till 160-180 grader.
  2. Rosta pumpafrön hårt i en torr stekpanna.
  3. Lägg bakplåtspapper i formen.
  4. Mixa de torra ingredienserna förutom nötter och bär.
  5. Tillsätt vätska.
  6. Mixa ihop allt. När det är nästan helt blandat, lägg till nötter och bär.
  7. Häll i formen.
  8. Grädda längst ner i cirka 60-70 minuter eller tills brödet har en innertemperatur på 98 grader.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept