Ninas piña colada-bakelse och amarettobakelse

Ninas piña colada bakelse och amaretto bakelse
Foto: TV4
Nina hermanssen profilbildd
Nina hermanssen profilbildd

Ninas piña colada-bakelse och amarettobakelse

29 ingredienser

Ninas piña colada-bakelse med ananasjuice samt en amaretto- och kaffebakelse.

Ingredienser

Piña colada-bakelse

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk ananasjuice
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl riven kokos
  • 2 dl grädde, vispad
  • 1 tsk romessens
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mascarpone
  • 150 g mandelmassa

Garnering

  • 5 dl grädde, vispad
  • 2 tsk romessens
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl mascarpone
  • snabbkaffepulver
  • 1 dl florsocker

Amaretto- och kaffebakelse

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk mjölk
  • 1 apelsin, skalet
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk amarettolikör

Sockerlag

  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • citron

Gör så här

Piña colada-bakelse

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa samman ägg och strösocker vitt och pösigt.
  2. Tillsätt ananasjuicen och det rivna apelsinskalet.
  3. Blanda vetemjöl med bakpulver och vänd ner i smeten.
  4. Bred ut jämnt på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  5. Sockra bakplåtspapper och stjälp botten upp och ner. Lossa försiktigt från bakplåtspappret.

Fyllning

  1. Blanda samman crème fraiche, socker och kokosflingor. Ställ kallt i några minuter.
  2. Vispa grädden under tiden. Blanda samman allt. Är det för löst får det gärna vispas mera.
  3. Fyll rullen med fyllningen. Rulla ihop.
  4. Dela upp i 3 cm breda skivor.
  5. Spritsa på grädden i rosformation på ovansidan, vanligt på sidorna. Garnera med två physsalisfrukter och florsocker.

Amaretto- och kaffebakelse

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa samman ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Tillsätt mjölken och det rivna apelsinskalet.
  4. Blanda vetemjöl med bakpulver och vänd ner i smeten.
  5. Bred ut jämnt på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Grädda i cirka 10 minuter.
  6. Sockra bakplåtspapper och stjälp botten upp och ner. Lossa försiktigt från bakplåtspappret.
  7. Koka upp socker, vatten och socker. Låt svalna lite och ha i amarettolikören.
  8. Pensla på bottnen. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper.

Fyllning

  1. Vispa grädden, ha i resten av fyllningen i grädden. Vispa med elvisp.
  2. Spritsa över bakelserna med rosformation, sidorna vanliga. Garnera med physalisfrukt och florsocker.