Ninas cupcakes med saffran, choklad, eller hallon

Ninas cupcakes med saffran, choklad, eller hallon
Nina hermanssen profilbildd
Nina hermanssen profilbildd

Ninas cupcakes med saffran, choklad, eller hallon

43 ingredienser

Ninas recept på cupcakes som hon kallar ”Saffransdröm”, ”Chokladchock” och “Bröllopscupcake”, med smaker av saffran, rom, vit och mörk choklad samt hallon.

Ingredienser

portioner st

Chokladchock

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kaffe, kallt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • salt (en nypa)
  • 100 g mörk choklad 70 %

Chokladfrosting

  • 3 dl grädde
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk kakao

Saffransdröm

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • 100 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk romessens
  • 1,5 tsk rosépeppar, malen
  • 0,5 g saffran
  • salt (en nypa)

Romfrosting

  • 100 g färskost
  • 100 g smör, mjukt
  • 2-3 dl florsocker
  • 1 tsk romessens
  • 0,5 tsk citronsaft, färskpressad

Bröllopscupcake

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • 100 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • salt (en nypa)
  • 3 dl färska hallon

Vit chokladfrosting

  • 200 g vit bakchoklad
  • 200 g färskost
  • 1 dl florsocker

Gör så här

Chokladchock

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Smält smör, häll i gräddfil, kaffe och vaniljessens i äggsmeten. Blanda.

Chokladfrosting

  1. Vispa grädde, vänd sedan i cream cheese, kakao och socker. Vispa ihop till en följsam frosting. Spritsa frosting på dina chokladcupcakes och dekorera med hyvlad mörk choklad.

Saffransdröm

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Smält smör och häll i saffran, häll i grädde och låt koka upp.
  4. Låt svalna. Häll alltsammans i äggsmeten, även vaniljessens och romessens.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och mald rosépeppar.Vänd försiktigt ner det i smeten.
  6. Placera ut muffinsformar och fyll till 2/3. Gör en extra muffins till dekorationerna.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta din extracupcake och dela upp den i skivor, stansa ut blommor.

Romfrosting

  1. Rör ihop ingredienserna till en jämn frosting. Spritsa ut frosting, lägg dit en utstansad blomma och pudra florsocker över.#

Bröllopscupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader.#
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Smält smör och häll i grädde.
  4. Häll alltsammans i äggsmeten, även vaniljessens.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, vänd försiktigt ner det i smeten.
  6. Häll i färska hallon.
  7. Placera ut muffinsformar och fyll dem till 2/3.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.

Vit chokladfrosting

  1. Börja med att smälta den vita chokladen i ett vattenbad.
  2. Låt svalna, blanda sedan med färskost och sedan med florsocker.
  3. Vispa samman till en krämig frosting och spritsa den sedan på dina cupcakes. Om frostingen är för lös, ställ den i kylen en stund.