Ninas cupcakes med saffran, choklad, eller hallon

30 st
Ninas cupcakes med saffran, choklad, eller hallon
30 st

Du behöver

Chokladchock

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljessens
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kallt kaffe
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • En nypa salt
  • 100 g mörk choklad 70%

Chokladfrosting

  • 3 dl grädde
  • 250 g mascarponeost
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk kakao

Saffransdröm

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljessens
  • 100 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk romessens
  • 1,5 tsk mald rosépeppar
  • 0,5 g saffran
  • En nypa salt

Romfrosting

  • 100 g cream cheese
  • 100 g mjukt smör
  • 2-3 dl florsocker
  • 1 tsk romessens
  • 0,5 tsk citronsaft

Bröllopscupcake

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljessens
  • 100 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • En nypa salt
  • 3 dl färska hallon

Vit chokladfrosting

  • 200 g vit choklad
  • 200 g cream cheese
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Chokladchock
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Smält smör, häll i gräddfil, kaffe och vaniljessens i äggsmeten. Blanda.
  4. Chokladfrosting
    Vispa grädde, vänd sedan i cream cheese, kakao och socker. Vispa ihop till en följsam frosting. Spritsa frosting på dina chokladcupcakes och dekorera med hyvlad mörk choklad.
  5. Saffransdröm
    Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  7. Smält smör och häll i saffran, häll i grädde och låt koka upp.
  8. Låt svalna. Häll alltsammans i äggsmeten, även vaniljessens och romessens.
  9. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och mald rosépeppar.Vänd försiktigt ner det i smeten.
  10. Placera ut muffinsformar och fyll till 2/3. Gör en extra muffins till dekorationerna.
  11. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta din extracupcake och dela upp den i skivor, stansa ut blommor.
  12. Romfrosting
    Rör ihop ingredienserna till en jämn frosting. Spritsa ut frosting, lägg dit en utstansad blomma och pudra florsocker över.
  13. Bröllopscupcakes
    Sätt ugnen på 175 grader.
  14. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  15. Smält smör och häll i grädde.
  16. Häll alltsammans i äggsmeten, även vaniljessens.
  17. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, vänd försiktigt ner det i smeten.
  18. Häll i färska hallon.
  19. Placera ut muffinsformar och fyll dem till 2/3.
  20. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
  21. Vit chokladfrosting
    Börja med att smälta den vita chokladen i ett vattenbad.
  22. Låt svalna, blanda sedan med färskost och sedan med florsocker.
  23. Vispa samman till en krämig frosting och spritsa den sedan på dina cupcakes. Om frostingen är för lös, ställ den i kylen en stund.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept