Martins hallondrömmar och jordgubbsmums

Martins hallondrömmar och jordgubbsmums
Foto: TV4

Du behöver

Karins hallondröm

  • 300 g mandelmassa
  • 250 g smör rumstempererat
  • 4 st ägg
  • 12 st aluminiumbakformar typ mazarin
  • 3 dl grädde
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk jordgubbssylt
  • 5 dl färska hallon
  • En plastspritspåse med krusig tyll no:12 och en slät tyll

Harrys jordgubbsmums

  • 300 g mandelmassa
  • 150 g smör rumstempererat
  • 3 st ägg
  • 12 st aluminiumbakformar typ mazarin
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g finhackad mörk choklad 70%
  • 1 dl Cointreau
  • 5 dl färska jordgubbar
  • Citronmelissblad

Gör så här

  1. Karins hallondröm
    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelmassan med 150g av smöret.
  2. Tillsätt 3 st ägg, ett i taget och blanda ordentligt.
  3. Fördela smeten i 24 st aluminiumformar.
  4. Grädda i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  5. Under tiden: Skölj de färska hallonen.
  6. Gör en hallonsmörkräm på smör, ägg, hallonsylt och 1,5 dl florsocker.
  7. När bottnarna kallnat så spritsar man en krans med smörkräm.
  8. Fördela sedan hälften av hallonen i hälften av formarna.
  9. Vispa grädden med vaniljsocker och resten av florsockret.
  10. Spritsa grädden i en spiral med slät tyll och garnerar med resten av hallonen.
  11. Harrys jordgubbsmums
    Marinera hälften av jordgubbarna i likören i cirka 30 minuter.
  12. Skiva dem sedan fint och fördela dem på bottnarna.
  13. Finhacka chokladen.
  14. Vispa grädden och blanda den med finhackade chokladen.
  15. Spritsa grädden på bottnarna och garnera med resten av jordgubbarna och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept