Martins hallondrömmar och jordgubbsmums

Martins hallondrömmar och jordgubbsmums
Foto: TV4

Martins hallondrömmar och jordgubbsmums

Av: Martin Jansson

Från: Hela Sverige bakar

17 ingredienser

Hallon och grädde på mandelbotten med en liten twist och jordgubbar med en spritsig touch.

Se fler recept från Hela Sverige bakar

Ingredienser

Karins hallondröm

  • 300 g mandelmassa
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 4 ägg
  • 12 aluminiumbakformar typ mazarin
  • 3 dl grädde
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk jordgubbssylt
  • 5 dl färska hallon
  • En plastspritspåse med krusig tyll no:12 och en slät tyll

Harrys jordgubbsmums

  • 300 g mandelmassa
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 ägg
  • 12 aluminiumbakformar typ mazarin
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g mörk choklad 70 %, finhackad
  • 1 dl cointreau
  • 5 dl färska jordgubbar
  • färsk citronmeliss (bladen)

Gör så här

Karins hallondröm

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelmassan med 150g av smöret.
  2. Tillsätt 3 st ägg, ett i taget och blanda ordentligt.
  3. Fördela smeten i 24 st aluminiumformar.
  4. Grädda i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  5. Under tiden: Skölj de färska hallonen.
  6. Gör en hallonsmörkräm på smör, ägg, hallonsylt och 1,5 dl florsocker.
  7. När bottnarna kallnat så spritsar man en krans med smörkräm.
  8. Fördela sedan hälften av hallonen i hälften av formarna.
  9. Vispa grädden med vaniljsocker och resten av florsockret.
  10. Spritsa grädden i en spiral med slät tyll och garnerar med resten av hallonen.

Harrys jordgubbsmums

  1. Marinera hälften av jordgubbarna i likören i cirka 30 minuter.
  2. Skiva dem sedan fint och fördela dem på bottnarna.
  3. Finhacka chokladen.
  4. Vispa grädden och blanda den med finhackade chokladen.
  5. Spritsa grädden på bottnarna och garnera med resten av jordgubbarna och citronmeliss.