Mustigt rödbetsbröd

Mustigt rödbetsbröd
Foto: Tv4

Du behöver

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl linfrön
  • 0.5+1 dl gojibär (1 dl för dekor)
  • 0.5+2 dl osaltade pumpkärnor (2 dl för dekor)
  • 1 dl rivna rödbetor
  • 0,5 l filmjölk
  • 0,5 msk bikarbonat
  • 1 dl honung
  • 1 msk salt
  • Smör till formen
  • 40 g äggvita
  • 300 g normalsaltat smör
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader i vanlig ugn.
  2. Mixa 2 dl pumpakärnor till ett grovt mjöl. Smöra formen och bröa med 1 dl av pumpakärnorna.
  3. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt vätskan, rödbetor och bär. Jämna till utan och baka i ugnen i cirka 60 minuter.
  4. Hacka gojibären och vispa upp äggvitan. När brödet är klar stjälp upp och ta av lock så bröder får en skorpa.
  5. Pensla med äggvita och strö över hackade gojibär samt pumpaftrö som en rand i mitten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept