Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.
Ingredienser
st
Apelsinnougatflarn
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl strösocker
4 msk ljus sirap
4 msk vispgrädde
125 g smör, smält
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 apelsin, saft från
Fyllning
1,5 apelsin, skalet
130 g nougat
80 g smör
50 g mörk choklad
Gör så här
Flarn
Blanda alla ingredienser, och tryck ut flarndegen mellan två bakplåtspapper, då blir det väldigt tunt. Grädda i ugnen 200 grader i 5-10 minuter. Stansa sedan direkt ur cirklar med ett litet glas, och dela sedan de i två delar så att det blir halvmånar.
Fyllning
Vispa smör, nougat och apelsinskal till en jämn fyllning, förvara i kyl.
Lägg ihop två flarn med fyllning mellan och ringla över smält choklad.