Marängbotten med kokostosca ovanpå och en massa grädde, nötter, jordgubbar, bananer och smält choklad.
Ingredienser
Kjells spräng-maräng
5 äggvitor
2,5 dl strösocker
Spräng-tosca-fyllning
200 g kokos
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
75 g smör
Innehåll och dekoration
färska jordgubbar och bananer
vispgrädde med vaniljsocker
mandelmassa, som rivs
hasselnötter och pistagenötter, som krossas
choklad, smält
florsocker
Gör så här
Maräng
Vispa till hårt fast skum - bred ut på en långpanna och in i ugnen. max 150 grader - var beredd på 30-45 minuter!
Tosca
Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull. Kör på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter.
Brassa på denna gegga ovanpå marängen för att kunna köra den lite i ugnen (max 10 minuter, kolla färgen).
Mount everestbakelsen ska i slutet se ut som Mount Everest. Spräng därför ut bitar av marängen och toscan (därav namnet), det vill säga, det gör inget om det smular och blir kross. Bygg ihop. Känn naturen! Samla ihop en klump av maräng och tosca. Bygg sedan med frukt och grädde på höjden. Mot himlen! Riv mandelmassan (låt den snöa). Samma med florsocker. Lägg i krossade nötter. Smält lite choklad också och häll på. Sätt gärna en flagga på toppen!