Mount Everestbakelse med Kjells sprängmaräng

2 h
6
Mount Everestbakelse med Kjells sprängmaräng
Foto: TV4

Marängbotten med kokostosca ovanpå och en massa grädde, nötter, jordgubbar, bananer och smält choklad.

 


 

8 juni 2014
Visa mer
2 h
6

Du behöver

Kjells spräng-maräng

  • 5 äggvitor
  • 2,5 dl socker

Spräng-tosca-fyllning

  • 200 g kokos
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 75 g smör

Innehåll och dekoration

  • färska jordgubbar och bananer
  • vispgrädde med vaniljsocker
  • mandelmassa som rivs
  • hasselnötter och pistagenötter som krossas
  • smält choklad
  • florsocker

Gör så här

  1. Maräng
    Vispa till hårt fast skum - bred ut på en långpanna och in i ugnen. max 150 grader - var beredd på 30-45 minuter!
  2. Tosca
    Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull. Kör på medelvärme
 och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter.
  3. Brassa på denna gegga ovanpå marängen för att kunna köra den lite i ugnen (max 10 minuter, kolla färgen).
  4. Mount everestbakelsen ska i slutet se ut som Mount Everest.
 Spräng därför ut bitar av marängen och toscan (därav namnet), det vill säga, det gör inget om det smular och blir kross. Bygg ihop. Känn naturen!
 Samla ihop en klump av maräng och tosca. 
Bygg sedan med frukt och grädde på höjden. Mot himlen!
 Riv mandelmassan (låt den snöa). Samma med florsocker. 
Lägg i krossade nötter.
 Smält lite choklad också och häll på. Sätt gärna en flagga på toppen!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept