Twistad hallonbakelse

Du behöver

  • 3 ägg
  • 128 g socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 120 g mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 msk kakao
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk kanel

Fyllning (spara lite till dekoration)

  • 500 ml grädde
  • 100-200 ml hallonpuré
  • 1-2 msk marsanpulver
  • 40-100 g florsocker (söta efter smak)
  • 5-6 medelstora apelsiner

Dekoration

  • 6 färska hallon
  • lite hallongrädde från fyllningen.

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 240 grader.
  2. I en bunke så blandar du ihop mjöl, bakpulver och kanel, blanda så att det inte finns några klumpar.
  3. I en annan bunke så vispar du med elvisp ihop ägg och socker, i ca 5-7 minuter. Det gäller här att du vispar länge så att du får in mycket luft i smeten.
  4. Tillsätt sedan vanilj till äggblandningen och vispa ihop.
  5. Vänd nu ner de torra ingredienserna i äggsmeten, gör detta i 3 omgångar och blanda försiktigt så att du inte förlorar all luft du arbetat in i smeten.
  6. Bre ut smeten på en plåt och grädda sedan i ca 5-7 minuter. Kakan ska ha fått lite färg och ska vara spänstig när du trycker på den.
  7. När kakan åker in så förbereder du ett bakplåtspapper med lite strösocker på. När kakan sedan är färdig så vände du direkt upp den varma kakan på bakplåtspappret. Efter någon minut så tar du bort bakplåtspappret som var med i ugnen (sitter detta fast så kan du pensla lite kallt vatten på papprets baksida så lossnar det lättare).
  8. Med en rund utstickare så stansar du ut tolv runda cirklar från kakan.
  9. Fyllningen
    Vispa grädden hårt och blanda ner lite hallonpuré åt gången tills du fått rätt smak. Sedan sötar du fyllningen med florsocker. Är fyllningen för lös så kan du blanda ner marsanpulver.
  10. Filéa nu dina apelsiner: skär bort toppen och botten på dina apelsiner och skär sedan bort skalet. Sen för du in kniven mellan varje klyfta för att på så vis endast få ut självaste köttklyftan och inget vitt eller skin. Skär sedan klyftorna i mer passande bitar.
  11. Montering
    Ta en botten och spritsa ut hallongrädde i ett lager. Lägg sedan ett lager med apelsinbitar och spritsa försiktigt ett till lager med grädde ovanpå apelsinerna. Lägg en botten ovanpå. Sätt en liten gräddklick ovanpå bakelsen och placera ett hallon ovanpå. Fett gott!!!!

     

Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept