Kaffetartelett med macadamia och chokladfudge

Kaffetartelett med macadamia och chokladfudge
Foto: tv4

Tartelett med macadamianötter och chokladfudge gjord på kondenserad mjölk. Toppa med fluffig mockagrädde.

Detta är ett deltagarrecept från programmet Hela Sverige bakar


Mer om Jonnha »


20 september 2013
Visa mer

Du behöver

Pajdeg, ger 9 tartelettformar

  • 250 g mjöl
  • 125 g smör (kallt tärnat)
  • 45 g florsocker
  • 1,5-2 äggulor

Chokladfudge, räcker till 3 tarteletter

  • 190 g kondenserad mjölk
  • 100 g mörk choklad
  • 60 g macadamianötter, grovhackade

Kaffegrädde

  • 2,5 dl grädde
  • 1 portionspåse snabbkaffe av espressotyp
  • 50 g mörk choklad

Dekoration

  • 70 g mörk choklad

Gör så här

  1. Pajdeg
    Nyp ihop mjöl, socker och smör.
  2. Tillsätt äggulor och arbeta samman till en deg.
  3. Linda in i plastfolie och lägg i kylen i minst 1 timme.
  4. Förvärm ugnen till 175 grader.
  5. Kavla ut degen, täck nio stycken tartelettformar och tryck ut degen i formarna. (I det här receptet fylls tre av pajerna med chokladfudge medan de andra sex får andra fyllningar.)
  6. Täck dem med aluminiumfolie och grädda i ca 8-10 minuter. Ta sedan bort folien och grädda till de får färg, ca 7-10 minuter.
  7. Låt sedan formarna svalna och fyll.
  8. Chokladfudge
    Smält samman kondenserad mjölk och mörk choklad på medelhög värme i en kastrull. 
  9. Hacka nötterna grovt och blanda ner i smeten och låt svalna.
  10. Häll sedan fudgen i tartelettskalet.
  11. Kaffegrädde
    Hacka chokladen.
  12. Varm upp grädde och kaffepulver tills det nästan kokar. Häll sedan kaffegrädden över chokladen och rör om till chokladen är smält, och ställ sedan kallt.
  13. Vispa upp grädden när den är hel kall. Spritsa ut den på fudgen.
  14. Dekoration
    Smält tvåredjedelar av den mörka chokladen och tillsätt sedan resterande tredjedel, rör om tills allt är smält.
  15. Ringla sedan ut chokladen på ett bakplåtspapper och ställ kallt i frysens så det stelnar.
  16. Dekorera sedan din kaffe- och fudgetartelett.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept