Jitterbuggare med choklad och lakrits

Jitterbuggare med choklad och lakrits
Foto: TV4
Johanna Cronwall
Johanna Cronwall

Jitterbuggare med choklad och lakrits

7 ingredienser

30 min

Jitterbuggare med smak av choklad och lakrits.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner st

Deg

  • 125 g smör, kallt
  • 160 g vetemjöl
  • 15 g kakao
  • 45 g strösocker

maräng

  • 1 äggvita
  • 30 g strösocker
  • lakritspulver (efter smak)

Gör så här

  1. Hacka smöret. Blanda med övriga ingredienser till degen, nyp snabbt ihop till en deg.
  2. Kavla ut degen till en långsmal platta.
  3. Vispa äggvitan till ett ganska fast skum. Fortsätt vispa på låg hastighet och häll i sockret lite i taget. Smaksätt med lakritspulver.
  4. Bred marängen på degen. Rulla ihop till en lös rulle från långsidan. Kyl i ca 30 min.
  5. Lägg rullen på en skärbräda och skär ca 1 cm tjocka skivor.
  6. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 12-15 min.