Jitterbuggare med choklad och lakrits

30 min
20 st
Jitterbuggare med choklad och lakrits
Foto: TV4

Jitterbuggare med smak av choklad och lakrits.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

4 september 2014
Visa mer
30 min
20 st

Du behöver

Deg

  • 125 g kallt smör
  • 160 g mjöl
  • 15 g kakao
  • 45 g socker

Maräng

  • 1 äggvita
  • 30 g socker
  • lakritspulver efter smak

Gör så här

  1. Hacka smöret. Blanda med övriga ingredienser till degen, nyp snabbt ihop till en deg.
  2. Kavla ut degen till en långsmal platta.
  3. Vispa äggvitan till ett ganska fast skum. Fortsätt vispa på låg hastighet och häll i sockret lite i taget. Smaksätt med lakritspulver.
  4. Bred marängen på degen. Rulla ihop till en lös rulle från långsidan. Kyl i ca 30 min.
  5. Lägg rullen på en skärbräda och skär ca 1 cm tjocka skivor.
  6. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 12-15 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept