Tuvabollar

Tuvabollar
Foto: TV4

Teknikbak i Hela Sverige bakar - tuvor gjorda på pate au choux och pate sucre. Fyllda med vispad grädde och lingon.

16 oktober 2014
Visa mer

Du behöver

Pate au Choux

  • 200 g mjölk
  • 200 g vatten
  • 160 g smör
  • 8 g salt
  • 250 g vetemjöl
  • 400 g ägg

Pate sucre

  • 250 g vetemjöl
  • 100 g florsocker
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • salt, efter smak
  • florsocker, att pudra över

Fyllning

  • vispad grädde
  • tinade lingon

Gör så här

  1. Pate au Choux: koka upp allt utom vetemjöl och ägg. Rör ner mjölet och "rosta" i 3-4 minuter (på spisplattan).
  2. Häll över smeten i en bunke och blanda i ägg , lite i taget. Låt svalna.
  3. Spritsa ut bollar, ca 50-60 g/st.
  4. Pate sucre: allt blandas snabbt, kyl.
  5. Kavla ut tunt (ca 2 mm), stick ut rundlar (ca 3-4 cm i diameter).
  6. Lägg ovanpå pate choux-"bollen". Pudra florsocker ovanpå.
  7. Grädda i 190 grader, ca 20 min.
  8. Blanda ihop grädde och lingon, fyll bollarna underifrån.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept