Prinsesskorpor (bakpulverskorpor)

Prinsesskorpor (bakpulverskorpor)
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Prinsesskorpor (bakpulverskorpor)

6 ingredienser

45 min

Små, sockriga skorpor med kardemumma.

Ingredienser

portioner stycken
  • 2,5 dl strösocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk kardemummakärnor (stötta i mortel) eller 1 tsk malen kardemumma
  • 150 g smör
  • 1,5 dl mjölk (eller grädde)

Gör så här

  1. Blanda socker, mjöl (spara lite till utbakning), bakpulver och kardemumma. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar och finfördela det i mjölet innan det är dags för mjölken. Arbeta snabbt ihop degen.
  2. Trilla små runda bullar och lägg dem på en plåt. Grädda genast i 225-250 grader ca 8 minuter.
  3. Klyv bullarna när de är varma med en gaffel (det måste gå fort för de svalnar snabbt) och rosta dem lätt i 150 grader.