Konditorns chokladfondant - se & gör

koket.se
Birgittas chokladfondant
Foto: Matton
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Konditorns chokladfondant - se & gör

6 ingredienser

Johan Sörbergs grundrecept på klassisk chokladfondant. Spela klippet för att se hur han gör dem steg för steg!

Se Johan Sörberg laga receptet

logo

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad 60 %
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 70 g strösocker (eller muscovadosocker)
  • 120 g ägg
  • 60 g äggula
  • 30 g majsstärkelse

Gör så här

  1. Värm ugnen till 190 grader.
  2. Smält choklad och smör över ett vattenbad.
  3. Blanda socker och maizena, tillsätt ägg och äggulor och vispa.
  4. Rör ihop samtliga ingredienser, blanda ordentligt med en slickepott.
  5. Smöra 8 suffléformar (ca.8 cm diameter och 6-7 cm höga). Fyll formarna till 2/3 med chokladsmet.
  6. Grädda i 6-12 minuter beroende på hur rinniga de ska vara.
  7. Ta ut, låt stå ett par minuter, vänd ur formarna på en tallrik.