Konditorns chokladfondant - se & gör

Spela video Birgittas chokladfondant
Foto: Matton

Johan Sörbergs grundrecept på klassisk chokladfondant. Spela klippet för att se hur han gör dem steg för steg!

19 november 2015

Du behöver

  • 150 g mörk choklad 60-65%
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 70 g strösocker/muscovadosocker
  • 120 g ägg
  • 60 g äggula
  • 30 g maizena

Gör så här

  1. Värm ugnen till 190 grader.
  2. Smält choklad och smör över ett vattenbad.
  3. Blanda socker och maizena, tillsätt ägg och äggulor och vispa.
  4. Rör ihop samtliga ingredienser, blanda ordentligt med en slickepott.
  5. Smöra 8 suffléformar (ca.8 cm diameter och 6-7 cm höga). Fyll formarna till 2/3 med chokladsmet.
  6. Grädda i 6-12 minuter beroende på hur rinniga de ska vara.
  7. Ta ut, låt stå ett par minuter, vänd ur formarna på en tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept