Knäckebröd

Knäckebröd
Foto: TV4

Baka knäckebröd som Johan Sörberg! En grunddeg som du kan toppa med vad du gillar.

19 september 2014
Visa mer

Du behöver

  • 500 g vatten
  • 250 g vetemjöl
  • 250 g grahamsmjöl
  • 250 g dinkelmjöl
  • 15 g honung
  • 15 g salt
  • 15 g jäst
  • 5 g bikarbonat

Valfri topping

  • frön, nötter, kryddor etc

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230-250 grader (beroende på hur stora bröd du gör).
  2. Blanda alla ingredienser under 4-6 minuter.
  3. Kavla ut tunt, forma och pensla med vatten för topping som ska fastna (ex topping: frön/kryddor/flingor etc.). Nagga bröden med en gaffel.
  4. Grädda tills de fått fin färg och känns klara.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept