Franska kolabakelser

45 min
Franska kolabakelser
Foto: TV4
45 min

Du behöver

Botten

  • 150 g ägg
  • 250 g strösocker
  • 160 g hasselnötter, rostade och grovhackade

Kräm

  • 170 g strösocker
  • 150 g vispgrädde
  • 60 g äggula
  • 110 g mörk choklad
  • 100 g smör

Topping

  • 100 g mandelflagor, rostade

Gör så här

  1. Botten
    Vispa ägg och socker luftigt. Vänd ner hasselnötterna i smeten. Fyll ringar till 2/3 med smet.
  2. Grädda i 175 grader, ca 20-35 min beroende på storlek. När bottnarna är klara tryck ihop med ett skrapkort.
  3. Kräm
    Sjud alla ingredienser under omröring, krämen ska nå 85 grader och vara klumpfri. Häll sedan den varma krämen ovanpå nötbotten.
  4. Strö över mandelflagor och kyl bakelsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept