Chokladkrämsflarn

Chokladkrämsflarn
Foto: TV4
Johan Doverland
Johan Doverland

Chokladkrämsflarn

9 ingredienser

25 min

Smarriga havreflarn fyllda med mjölkchokladkräm.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner st
  • 100 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk grädde
  • 1,5 msk ljus sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl grädde
  • 100 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt alla ingredienser under omrörning.
  3. Klicka ut smeten i storlek av en femkrona på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Lägg klickarna glest för de flyter ut ordentligt.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 7–10 min. Ta ut och låt svalna.
  6. Smält chokladen över vattenbad och rör försiktigt ner i lättvispad grädde, vispa sedan upp grädde.
  7. Lägg chokladgrädden mellan flarnen och servera direkt!