Apfelstrudel

1,5 h
1 paj
Apfelstrudel
Foto: TV4
1,5 h
1 paj

Du behöver

Fyllning

  • 1 kg sura äpplen
  • 1,5 dl russin
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 2 msk smör
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1,5 tsk kanel
  • 120 g smält smör
  • 1,7 dl strösocker

Deg

  • 1,25 dl ljummet vatten
  • 1,5 tsk smör
  • 1 ägg
  • 1 tsk citronsaft
  • 6 dl vetemjöl
  • florsocker
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Deg
    Värm vattnet tills ljummet och klicka i smöret som du låter smälta i vattnet. I en annan bunke blandar du 5 dl mjöl och saltet.
  2. I vattenblandningen häller du citronsaften och ägget. Blanda i mjölmixen lite i taget tills det har bildats en deg. Låt den vila ca 40 minuter (om möjligt 1 timme). Sätt ugnen på 210 grader varmluft.
  3. Under tiden degen vilar gör du fyllningen, stek ströbröd och äpplen i 2 msk smör.
  4. Häll resterande 1 dl mjöl på en stor handduk och kavla ut degen mycket tunn. Fyll degen ca 2/3 med ströbrödet och lägg på resten av fyllningen.
  5. Smält 120 g smör och pensla på degen som inte har fyllts. Rulla försiktigt ihop degen så att fyllning kommer i mitten. Grädda på en smörjd ugnsplåt i ca 25 minuter och pensla degen med smör under tiden.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept