Inas mörka chokladmoussekvadrat

2 h
35 - 40 st munsbitar
Kvadrat
Foto: TV4
2 h
35 - 40 st munsbitar

Du behöver

Botten

  • 3 st ägg
  • 180 g socker
  • 120 g vetemjöl
  • 12 g bakpulver
  • 0,5 dl mjölk

Mörk chokladmousse

  • 200 g mörk choklad 70 %
  • 2 st gelatinblad
  • 4 dl vispad grädde
  • 9 g florsocker

Kaffegelé

  • 1,5 dl vatten
  • 3 st gelatinblad
  • 1,5 msk kaffepulver
  • 1 msk muscovasdosocker

Dekorationer

  • Stora amerikanska blåbär
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sockerkaksbotten
    Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och sist mjölken. Bred ut på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 230 grader ca 5-7 min och låt svalna.
  2. Stansa ut en botten med hjälp av en springform och placera sockerkaksbottnen i formen
  3. Fyllning
    Smält chokladen. (ca 40-45 grader) Blötlägg gelatinet. Häll 1 dl grädde i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och lägg i grädden. Värm upp så gelatinet smälter.
  4. Vispa resten av grädden och häll sedan den smälta chokladen i gelatinblandningen och rör om. Häll över allt i den vispade grädden och rör om. Bred sedan ut moussen på sockerkaksbottnen i formen. Ställ i frysen.
  5. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten och tillsätt kaffepulver, gelatinet och socker. Låt svalna och skeda ut på moussetårtan. Skär kakan i bitar och garnera med blåbär och önskad chokladdekoration.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept