Toscapaj med päron

Toscapaj med päron
Foto: tv4

Du behöver

Pajdeg, ger 9 tarteletter

  • 270 g mjöl
  • 3 msk socker
  • 185 g smör
  • 2 äggvitor

Toscafyllning, räcker till 3 tarteletter

  • 80 g pecannötter
  • 50 g smör
  • 60 g socker
  • 9 g mjöl
  • 1,5 msk grädde
  • 2 päron

Gör så här

  1. Pajdeg
    Nyp ihop alla ingredienser eller kör i maskin, tryck ut i formarna och ställ formarna kallt. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Förgrädda skalen i 10-15 minuter i mitten av ugnen.
  3. Ta ut pajskalen och sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
  4. Toscafyllning
    Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp, häll fyllningen i formarna, lägg tunt skuret päron i cirkelform.
  5. Grädda i ugnen i ca 5-10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept