Kolapaj med lingon

Kolapaj med lingon
Foto: tv4
Gustav Lagerträd
Gustav Lagerträd

Kolapaj med lingon

11 ingredienser

Små kolapajer toppade med syrliga lingon.

Detta är ett deltagarrecept från programmet Hela Sverige bakar

Ingredienser

Pajdeg, ger 9 tarteletter

  • 270 g vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 185 g smör
  • 2 äggvitor

Kolafyllning, räcker till 3 tarteletter

  • 0,75 dl grädde
  • 70 g strösocker
  • 1 msk sirap
  • 25 g mjölkchoklad
  • 25 g vit bakchoklad
  • 35 g smör

Garnering

  • 50 g lingon

Gör så här

Pajdeg

  1. Nyp ihop alla ingredienser eller kör i maskin, tryck ut i formarna och ställ formarna kallt. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Grädda pajskalen i 10-15 minuter i mitten av ugnen.

Kolafyllning

  1. Blanda alla ingredienser och låt koka upp under omrörning, låt koka några minuter och häll sedan i de gräddade pajsngkalen.
  2. Strö lingon över pajerna och ställ kallt.