Nougat- och pecanötspaj

Nougat- och pecanötspaj
Foto: tv4

Fredriks tarteletter med nougatkräm och saltrostade pecannötteri fyllningen. Fyllningen i detta recept är beräknad för tre småpajformar, men degen räcker till 9 småpajer.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Mer om Fredrik »
20 september 2013
Visa mer

Du behöver

Pajdeg, räcker till 9 små tarteletter

  • 250 g smör
  • 360 g vetemjöl
  • 120 g florsocker
  • 2 ägg
  • en nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • lite citronzest

Nougatkräm, räcker till 3 tarteletter

  • 1 dl grädde
  • 100 g nougat

Garnering

  • pecannötter
  • havssalt

Gör så här

  1. Pajdeg
    Nyp ihop smör och mjöl, eller använd matberedare.
  2. Blanda i florsocker och till sist äggen. Kyl ca 30 minuter.
  3. Kavla ut och klä tarteletteformarna med degen. Nagga botten.
  4. Baka på 175 grader i totalt 20-25 minuter. 10 minuter med folie över, sedan 10-15 utan så att de bli gyllenbruna och klara.
  5. Nougatkräm
    Koka upp grädden, ta av från värmen och tillsätt nougaten i bitar under omröring.
  6. Kyl. När den är kall kan man vispa upp den till önskad konsistens.
  7. Rosta pecannötterna i ugnen med havssalt. Fyll pajskalen med nougatkräm och toppa med nötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept