Ingefärsmarinerad jordgubbspaj

Ingefärsmarinerad jordgubbspaj
Foto: tv4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Ingefärsmarinerad jordgubbspaj

13 ingredienser

Paj med jordgubbar, vaniljgrädde och sötsyltad ingefära.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar

Ingredienser

Pajdeg, ger 9 små tarteletter

  • 250 g smör
  • 360 g vetemjöl
  • 120 g florsocker
  • 2 ägg
  • salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • citronskal

Vaniljgrädde, räcker till 3 tarteletter

  • 1 dl grädde
  • vaniljstång, frön från
  • strösocker

Garnering

  • färska jordgubbar
  • syltad ingefära
  • färsk citronmeliss

Gör så här

Pajdeg

  1. Nyp ihop smör och mjöl, eller använd matberedare.
  2. Blanda i florsocker och till sist äggen. Kyl ca 30 minuter.
  3. Kavla ut och klä tarteletteformarna med degen. Nagga botten.
  4. Baka på 175 grader i totalt 20-25 minuter. 10 minuter med folie över, sedan 10-15 utan så att de bli gyllenbruna och klara.

Vaniljgrädde

  1. Vispa grädden med ingredienserna.

Garnering

  1. Skär jordgubbar i fina bitar. Spritsa lite grädde i botten av tarteletten, lägg jordgubbarna.
  2. Finhacka en sötsyltad ingefärsklump och lägg över jordgubbarna. Jag brukar även ta lite av spaden och bara hälla lite över jordgubbarna. En liten kvist citronmeliss är inte helt fel här!