Ingefärsmarinerad jordgubbspaj

Ingefärsmarinerad jordgubbspaj
Foto: tv4

Du behöver

Pajdeg, ger 9 små tarteletter

  • 250 g smör
  • 360 g vetemjöl
  • 120 g florsocker
  • 2 ägg
  • en nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • lite citronzest

Vaniljgrädde, räcker till 3 tarteletter

  • 1 dl grädde
  • lite frön från vaniljstång
  • lite socker

Garnering

  • färska jordgubbar
  • sötsyltad ingefära
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Pajdeg
    Nyp ihop smör och mjöl, eller använd matberedare.
  2. Blanda i florsocker och till sist äggen. Kyl ca 30 minuter.
  3. Kavla ut och klä tarteletteformarna med degen. Nagga botten.
  4. Baka på 175 grader i totalt 20-25 minuter. 10 minuter med folie över, sedan 10-15 utan så att de bli gyllenbruna och klara.
  5. Vaniljgrädde
    Vispa grädden med ingredienserna.
  6. Garnering
    Skär jordgubbar i fina bitar. Spritsa lite grädde i botten av tarteletten, lägg jordgubbarna.
  7. Finhacka en sötsyltad ingefärsklump och lägg över jordgubbarna. Jag brukar även ta lite av spaden och bara hälla lite över jordgubbarna. En liten kvist citronmeliss är inte helt fel här!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept