Fredriks lingonmacarons

Lingonmacaron
Foto: TV4

Du behöver

Lingonmacarons

  • 2 st äggvitor
  • 110 g florsocker
  • 130 g mandelmjöl
  • 55 g socker
  • Röd matfärg

Fyllning

  • 1,5 dl lingon
  • 2 msk socker
  • 1 dl grädde
  • 100 g vit choklad

Royal frosting

  • 1 st äggvita
  • 100 g florsocker
  • Grön karamellfärg

Gör så här

  1. Lingonmacarons
    Vispa äggvitor till ett hårt skum, blanda i lite av sockret i taget, tillsätt den röda färgen.
  2. Blanda mandelmjöl och florsocker och sikta ner i smeten, rör till en jämn smet med en slickepott.
  3. Spritsa ut 5-kronorsstora rundlar av smeten på en bakpappersklädd plåt. Banka plåten i bordet ett par bestämda tag för att få ut eventuella luftbubblor. Låt kakorna stå minst 30 minuter i rumsvärme tills det skapas en hinna på kakorna. Baka kakorna i 9-10 minuter i 160 grader. Låt svalna.
  4. Fyllning
    Koka grädden med lingonen tills det reduceras ner till hälften, häll blandningen över chokladen och rör om. Ställ i kylen/frysen tills den är helt kall. Vispa upp till en fluffig massa. Ta en kaka till botten, spritsa på lite kräm och lägg på toppen.
  5. Royal frosting
    Vispa allt tills det är en hård frosting!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept