Kastanjedröm

Kastanjedröm
Foto: TV4

Kastanjedröm

Av: Ewa Fröling

Från: Hela Sverige bakar

13 ingredienser

2 h

Ewa Frölings goda tårta fylld med kastanjepuré och havtornssylt.

Ingredienser

portioner bitar

tårtbotten

  • 5 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

fyllning

  • 3 dl kvarg
  • 1 förp kastanjepuré
  • muscovadosocker (efter smak)
  • havtornsylt (efter smak)

Dekoration

  • havtornssylt
  • havtornsbär
  • krasseblommor

Gör så här

Tårtbotten

  1. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker noga. Rör ihop försiktigt. Häll i smörad och mjölad springform med hög kant.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 40-50 min. Låt svalna och dela i tre delar.

Fyllning

  1. Blanda ingredienserna och bre på mellanlager, toppen och runt om. Dekorera med ringlad havtornssylt, havtornsbär och krasseblommor.