Ewa Frölings goda tårta fylld med kastanjepuré och havtornssylt.
Ingredienser
bitar
tårtbotten
5 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
fyllning
3 dl kvarg
1 förp kastanjepuré
muscovadosocker (efter smak)
havtornsylt (efter smak)
Dekoration
havtornssylt
havtornsbär
krasseblommor
Gör så här
Tårtbotten
Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker noga. Rör ihop försiktigt. Häll i smörad och mjölad springform med hög kant.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 40-50 min. Låt svalna och dela i tre delar.
Fyllning
Blanda ingredienserna och bre på mellanlager, toppen och runt om. Dekorera med ringlad havtornssylt, havtornsbär och krasseblommor.