Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
Häll ut degen på mjölat bakbord knåda den lite och dela den i 2 delar.
Smaksättning 1
Mixa nötter, tranbär, fikon och blanda med kryddorna efter smak. Bred ut kryddblandningen på den smorda plåten och platta ut hälften av degen ovanpå så den blir ca 2 cm tjock. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Tryck med fingrarna i degen och ringla över olivolja, garnera med flingsalt, rosmarin eller timjan och lite av nöt/kryddblandningen ovanpå.
Smaksättning 2
Tryck ut den andra halvan av degen och jäs under bakduk i ca 30 minuter. Tryck med fingrarna och ringla olivolja, tryck ner färska blåbär och strö hackade pistagenötter över.