Stockholmskakor

1,5 h
56 st
Stockholmskakor
Foto: TV4
1,5 h
56 st

Du behöver

  • 150 g smör
  • 1 äggula
  • 0,75 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • hallonsylt blandad med lite potatismjöl

Garnering:

  • hackade mandlar eller nötter

Gör så här

  1. Rör samman matfett och socker. Tillsätt äggulan och vaniljsockret. Arbeta in mjöl tills degen är smidig.
  2. Forma den till 2 rullar, ca 21/2 cm i diameter och 28 cm långa. Rulla dem i mandel eller nötter. Låt vila i kylskåp 30 min-1 tim.
  3. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspapper. Gör en fördjupning mitt i kakorna. Fyll hålen med sylt.
  4. Grädda dem mitt i ugnen i ca 175 grader, ca 14 min, eller tills de fått svagt guldgul färg. Låt kakorna svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept