Havregrynshjärtan

Havregrynshjärtan
Foto: TV4
Erica Johansson
Erica Johansson

Havregrynshjärtan

Av: Erica Johansson

Från: Hela Sverige bakar

8 ingredienser

2 h

Bullarna görs i hjärtformade pepparkaksformar, blir gulligt. Lite mer hjärta bakom istället för att bara rulla en bulle.

Ingredienser

portioner stycken
  • 10 dl havregryn
  • 1 dl rågkross
  • 10 dl mjölk
  • 150 g smör
  • 100 g jäst
  • 1 dl ljus brödsirap
  • 3 tsk salt
  • ca 13 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Häll havregrynen och rågkrossen i en skål, häll på hälften av mjölken och låt det svälla i ca 1 timme.
  2. Smält smör och blanda med resten av mjölken fingervarmt. Lös jästen i degbunken med smör/mjölkblandningen tillsätt därefter alla övriga ingredienser och arbeta degen.
  3. Låt jäsa 30 minuter. Fyll pepparkaksformarna och grädda i ca 200 grader (varmluft 175) ca 10-15 minuter.