Hallonsmulpaj med vit choklad

POPULÄRT
Hallonsmulpaj med vit choklad
Foto: tv4
Emma Wahlby Jonsson
Emma Wahlby Jonsson

Hallonsmulpaj med vit choklad

Av: Emma Wahlby Jonsson

Från: Hela Sverige bakar

18 ingredienser

Smulpaj med hallon. Toppa pajerna med smuldeg som blandats upp med hackad vit choklad. Mums!

Ingredienser

pajdeg

  • 150 g smör
  • 90 g strösocker
  • 180 g vetemjöl
  • 2 msk ljus sirap

Hallonfyllning

  • 250 g färska hallon
  • 1 dl crème fraîche
  • 12,5 g vaniljsocker
  • 45 g strösocker
  • 1 ägg

Vit chokladsmuldeg

  • 35 g havregryn
  • 37,5 g farinsocker
  • 30 g vetemjöl
  • 60 g smör, rumsvarmt
  • 100 g vit bakchoklad, hackad
  • 2,5 g vaniljsocker

Garnering

  • 50 g vit bakchoklad, riven
  • färska hallon
  • några blad citronmeliss

Gör så här

  1. Börja med att göra pajbottnen. Vispa smör och socker, tillsätt vetemjöl och sirap och rör samman till en deg. Ta ut 9 delar som du sedan skall trycka ut i formarna.
  2. Smöra och mjöla 9 pajformer i tartelettstorlek (ca 10-15 cm i diameter). Lägg pajdeg i pajskalen och tryck ut degen till kanterna. Ställ åt sidan så länge.
  3. Blanda ingredienserna till hallonfyllningen och häll alltsammans i pajskalen.
  4. Smula ihop ingredienserna till smuldegen och strö över hallonfyllningen.
  5. Grädda pajerna på 150 grader i ca 30 minuter i mitten av ugnen.
  6. Garnera pajerna efter gräddningen med färska hallon, riven vit choklad och citronmeliss