Filmjölkslimpa med torkad frukt och bär

Filmjölkslimpa med torkad frukt och bär
Foto: TV4

Du behöver

  • 450 g fil (4.5 dl)
  • 140 g mörk sirap (1 dl)
  • 100 g torkade aprikoser och fikon
  • 50 g torkade russin och tranbär
  • 20 g torkade blåbär
  • Lite gojibär
  • 65 g grovt hackade hasselnötter och mandlar
  • 70 g vetekross (1 dl)
  • 70 g rågkross (1 dl)
  • 35 g havregryn (1 dl)
  • 137 g grovt rågmjöl (2.5 dl)
  • 180 g vetemjöl (3 dl)
  • 70 g krossade linfrön (1 dl)
  • 75 g solrosfrön (1dl)
  • 9 g salt (1.5 tsk)
  • 7,5 g bakpulver (1.5 tsk)
  • 7,5 g bikarbonat (1.5 tsk)
  • 2 tsk brödkryddor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda fil och sirap i en bunke.
  3. Hacka frukten och nötterna grovt.
  4. Blanda alla torra ingredienser med frukten, bären och nötterna.
  5. Rör ner det torra i filblandningen.
  6. Klä formen med bakplåtspapper som sticker upp.
  7. Fyll formen med smeten och strö över havregrynen.
  8. Grädda i 45-55 minuter!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept