Emelies solmogna persikobullar och chokladgifflar

Emelies solmogna persikobullar och chokladgifflar
Foto: TV4

Emelies solmogna persikobullar och chokladgifflar

Av: Emelie Ullberg

Från: Hela Sverige bakar

14 ingredienser

Emelies recept på sötebröd: solmogna persikobullar och chokladgifflar. Runda och släta bullar i formar med strössel och chokladbullar i giffelstil.

Se fler recept från

Hela Sverige bakar »

Ingredienser

portioner st

Vetedeg

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50-60 g jäst
  • salt (en nypa)
  • 1 dl strösocker
  • 13-14 dl vetemjöl

Persikokompott

  • 6 persikor
  • 0,5-1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång

Chokladfyllning

  • 50 g smör, mjukt
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 60 g florsocker
  • 70 g kakao

Gör så här

Vetedeg

  1. Smält smöret och häll i mjölken, värm till ca 35 grader.
  2. Smula jästen och lös upp med spadet.
  3. Tillsätt 2/3 av mjölet.
  4. Arbeta degen och tillsätt sockret, saltet och resten av mjölet tills degen är blank och smidig.
  5. Jäs till dubbelstorlek, ca 40 minuter. Gör fyllningarna under tiden!

Persikokompott

  1. Koka ihop skalad och skuren persika med socker och vaniljstång. Koka av lite vatten, ta upp stången och mixa/mosa. KYL!

Chokladfyllning

  1. Blanda ihop alla ingredienser till en slät kräm.
  2. Slå på ugnen på 220 grader.
  3. Stjälp upp och arbete degen lite.
  4. Dela i två delar och gör släta bullar med persikokompott samt gifflar med chokladkräm. Låt jäsa lite innan de gräddas i 7-10 min.