Emelies Moster fia och hasselnötsbakelse

Emelies Moster fia och hasselnötsbakelse

Du behöver

Moster fia

  • 250 g smör/margarin, rumstemp
  • 5 dl socker
  • 5 dl havregryn
  • 0,75 dl kaffe
  • 2 msk kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 0,25 dl vatten
  • 400 g mörkchoklad
  • 2 msk matolja
  • Strössel

Rulltårta

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk

Smörkräm

  • 300 g smör
  • 4 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Starkt kaffe efter smak
  • 2-3 st äggulor

Garnering

  • 250 g hackade hasselnötter
  • 6-10 st kaffebönor

Gör så här

  1. Moster fia
    Vispa ihop smör och socker fluffigt. 
  2. Tillsätt resten och vispa allt i cirka 5 minuter. Spritsa ut/klicka toppar på en plåt och ställ in i frysen i cirka 60 minuter.
  3. Doppa i choklad, strö över strössel och låt stelna i kyl.
  4. Rulltårta
    Vispa ägg och socker pösigt
  5. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Sikta ned i äggsmeten och vänd ihop.
  6. Tillsätt vätskan.
  7. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.
  8. Grädda i 250 grader cirka 5 minuter.
  9. Vänd över kakan på ett sockrat papper och dra bort pappret som kakan gräddades på.
  10. Smörkräm
    Vispa ihop smöret och sockret fluffigt.
  11. Tillsätt kakao, vanilj och kaffe.
  12. Vispa ner äggulan.
  13. Bred på kakan och rulla ihop.
  14. Täck utsidan och rulla i nötterna. Lägg kallt.
  15. Tag fram och skiva upp, spritsa toppen och dekorera med en kaffeböna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept