Emelies cupcakes med kola, citronmaräng och körsbär

Emelies cupcakes med kola, citronmaräng och körsbär
Foto: TV4

Emelies cupcakes med kola, citronmaräng och körsbär

Av: Emelie Ullberg

Från: Hela Sverige bakar

28 ingredienser

Emelies recept på Fudge Cupcakes, Lemon/Lime Meringue Cupcakes och Cherry Cupcakes.

Ingredienser

portioner stycken av varje sort
  • 9 ägg
  • 7,5 dl strösocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 300 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 10,5 dl vetemjöl
  • 6 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Lemon/limecurd

  • 2 citroner
  • 2 limefrukter
  • 1,5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 ägg
  • 2 äggulor

Fudgesås

  • 2,5 dl grädde
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl sirap

Frosting till körsbärscupcakes

  • 90 g smör, mjukt
  • 7,5 dl florsocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 150 g färskost (eller annan cream cheese)
  • citronsaft, pressad

Frosting till fudgecupcakes

  • 3 dl vanilj-marshmallow fluff
  • 3 dl färskost (eller annan cream cheese)

Marängfrosting till lemon/lime cupcake

  • 3 ägg
  • 1,3 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här

Muffins

  1. Sätt ugnen 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda med äggsmeten.
  4. Blanda alla torra ingredienser, sikta ned i äggsmeten och vänd/blanda försiktigt.
  5. Fyll formarna med KNAPPT 2/3 av formarna.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Lemon/limecurd

  1. Tvätta av citronern och lime, riv skalet.
  2. Koka upp citron/limesaftet från limen och 1 av citronerna med skalet, smöret och sockret.
  3. Sila bort skalet och ev kärnor.
  4. Blanda ut maizena med saften från den andra citronen och rör ner detta i vätskan.
  5. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar.
  6. Häll över i en skål och låt svalna.

Fudgesås

  1. Blanda samtliga ingredienser och koka utan lock tills såsen fått kolasmak och färg, ca 10 min. Låt kallna

Frosting till fudgecupcakes och körsbärscupcakes

  1. Vispa ihop samtliga ingredienser och spritsa ut.

Marängfrosting till lemon-lime cupcake

  1. Blanda ihop och värm över vattenbad tills marängsmeten når 65 grader. Vispa för hand hela tiden!
  2. Ta bort från värmen och vispa i assistent tills smeten tjocknat och kallnat.