Mörkt sommarbröd

Mörkt sommarbröd
Foto: TV4

Du behöver

  • 5 dl rågsikt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 0,5 msk salt
  • 0,5 msk bikarbonat
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 5 dl filmjölk
  • 0,5 kruka färsk timjan
  • 2 dl svarta vinbär
  • Smör till formen

Pålägg

  • 200 g färskost
  • Flytande honung
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Flingsalt
  • Vitpeppar
  • Färsk timjan

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smöra formen.
  3. Blanda alla torra ingredienser.
  4. Hacka timjan och häll i.
  5. Häll i filmjölk och sirap, blanda ihop.
  6. Häll i vinbären, blanda raskt ihop.
  7. Klicka ner smeten i formen.
  8. Grädda i cirka 60 minuter.
  9. Ta ur formen och slå in brödet i bakduk.
  10. Blanda färskost med övriga ingredienser. Klicka upp i en skål och servera till brödet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept