Elins sötebröd

10 st av varje sort
Elins lavendelgifflar och rabarberbullar
Foto: TV4
10 st av varje sort

Du behöver

Vetedeg

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1,4 dl mjöl
  • Ägg till pensling

Fyllning 1

  • 1 dl mandel
  • 1 dl hasselnötter
  • 1,5 dl socker
  • 150 g smör
  • 1 msk krossad kardemumma

Fyllning 2

  • 1 st stor rabarbarber
  • 100 g mandelmassa
  • 25 g smör
  • 1 st äggula
  • 1,5 dl färska hallon
  • Rosa pärlsocker
  • Torkad lavendel
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Ugnstemperatur: 225 grader.
  2. Smält smör och tillsätt mjölk, värm tills det är fingervarmt.
  3. Lös upp jästen och arbeta in de torra ingredienserna.
  4. Jäs degen i ca 30 min.
  5. Mixa samtliga ingredienser i fyllning 1.
  6. Skär rabarbern och låt den svettas i stekpanna. Blanda sedan med övriga ingredienser i fyllning 2.
  7. Knåda degen och dela i två.
  8. Kavla ena delen och bre på fyllning 1. Rulla, skär och lägg i bullformar.
  9. Knåda in lavendel i andra delen, kavla ut och skär trianglar.
  10. Klicka ut fyllning 2, rulla och lägg på bakplåtspapper.
  11. Jäs bullarna på plåten i ca 30 minuter.
  12. Pensla och strö över pärlsocker/lavendel. Grädda i 8-10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept