Elins petit choux

30 st
Elins petit choux
Foto: tv4
30 st

Du behöver

Petit choux

  • 2,5 dl vatten
  • 65 g smör
  • 2 nypor salt
  • 140 g mjöl
  • 3 st ägg
  • 1 msk vaniljsocker

Lingongrädde

  • 4 dl grädde
  • 1 dl lingon
  • 1 tsk vaniljsocker

Citronkräm

  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl grädde
  • Citronessens
  • Gul pastafärg
  • 2 st äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk smör

Baileyskräm

  • 0,5 dl Bailey´s
  • 250 g mascarpone
  • 100 g florsocker
  • 50 g philadelphiaost
  • 1 msk kakao
  • Florsocker

Gör så här

  1. Petit choux
    Koka upp vatten, smör och salt.
  2. Sikta mjölet i en bunke.
  3. Tillsätt lite mjöl i taget i vattnet. Vispa till en början med visp. Byt till träsked och rör tills degen släpper från kanterna och är blank.
  4. Rör ner ett ägg i taget tillsammans med vaniljsockret.
  5. Fyll tre spritsar med ros-, stjärn-, respektive rundtyll.
  6. Spritsa ut bollar, stjärnor och rosor på plåtar och grädda i 17 min i ugn på 200 grader.
  7. Citronkräm
    Koka mjölk, grädde och citronessens.
  8. Vispa ägg, socker, pastafärg och maizena. Häll över gräddmjölken. Häll tillbaka i kastrullen, koka upp och rör i smör.
  9. Vispa grädde med lingon och vaniljsocker.
  10. Blanda Bailey´s, mascarpone, filadelphia, kakao och florsocker.
  11. Gör ett hål i stjärnorna och fyll med lingongrädde. Pynta med lingon.
  12. Klipp upp rosorna och fyll med citronkräm.
  13. Klipp upp bollarna och fyll med Bailey´s.
  14. Pudra florsocker över allihop.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept