Elins kokosburade nötbrownie

Elins kokosburade nötbrownie
Foto: TV4

Du behöver

Hasselnötsbrownie

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 0,5 msk bakpulver
  • 0,5 dl hackade hasselnötter

Limekräm

  • 100 g färskost
  • 50 g florsocker
  • 1 st lime, zest
  • 0,5 st lime, saft
  • 1 dl grädde

Hallonsås

  • 500 g frysta hallon
  • ca 2 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 st lime, saft

Kokosflarn

  • 100 g mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 0,5 dl grädde
  • 4 dl riven kokos
  • 4 st physalis, till garnering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa ägg och socker.
  4. Häll över smöret.
  5. Sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
  6. Vänd ner hasselnötterna.
  7. Grädda i ugnen i 20-25 minuter.
  8. Koka hallon, vatten, socker och limejuice. Sila bort fröna. Häll i silikonsprits.
  9. Blanda färskost, florsocker och lime.
  10. Vispa grädde och vänd ihop. Fyll i spritspåse med rostyll.
  11. Blanda samtliga ingredienser till flarnen. Forma till långa "fingertjocka"-korvar.
  12. Grädda på egna bakplåtspapper i 7 minuter. Låt svalna något och forma runt en stans.
  13. Stansa ut små cirklar ur brownien och lägg ihop desserten. Dekorera med physalis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept