Bananbiskvier med mörk choklad

Bananbiskvier
Foto: Christine Ericson
Christine Ericson
Christine Ericson

Bananbiskvier med mörk choklad

Av: Christine Ericson

Från: Hela Sverige bakar

11 ingredienser

Biskvier med banansmörkräm och ett täcke av mörk choklad.

Jordgubbsbiskvier med vit choklad

Ingredienser

Botten

  • 200 g mandelmassa
  • 1,25 dl strösocker
  • 0,5 dl äggvita
  • 1 msk kakao

Fyllning

  • 1 dl strösocker
  • 3 msk vatten
  • 2 äggulor
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 1 banan (ej för stor)

Garnering

  • ca 150 g mörk choklad 70 %
  • 0,5 cm kokosolja

Gör så här

Bottnar

  1. Riv mandelmassan och blanda för hand med strösocker och kakao. Vispa äggvitan till hårt skum och blanda försiktigt ned i mandelmasseblandningen.
  2. Klicka ut den färdiga smeten i små fina högar på ett bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader cirka 8-10 min.

Fyllning

  1. Koka socker och vatten tills man kan dra en tråd av det, låt svalna lite. Blanda samman sockerlagen med äggulorna, rumstempererat smör och den noggrant mosande bananen. Låt stå i frysen eller kylen ett tag för att stelna till lite.
  2. Bred sedan fyllning på varje mandelbotten (som helt fått svalna). Använd tex en liten sked för att få fram den fina toppiga formen och de jämna kanterna. Frys eller kyl sedan kakorna innan garnering för bästa resultat.

Garnering

  1. Smält chokladen över vattenbad och rör i kokosfettet. Doppa sedan biskviernas ovansida i chokladen. Garnera med tex strössel eller lite spritsad vit choklad om så önskas.