Cassandras violtårta

2 h
10 - 12 bitar
Cassandras violtårta
Foto: TV4

Violtårta med sex nyanser av lila. Fylls med rårörda hallon och violgrädde. Spacklas med mascarponekräm.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

28 augusti 2014
Visa mer
2 h
10 - 12 bitar

Du behöver

  • Tårtbottnarna
  • 6 ägg
  • 6 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 2 dl mjölk
  • lila colorpaste till ombre-effekten i tårtbottnarna

Rårörda hallon

  • 200 g hallon
  • 2 tsk florsocker

Violgrädde

  • 3 dl grädde
  • 1 dl kanderade violer
  • 2 dl hackad vit choklad

Mascarponekräm

  • 500 g mascarpone
  • 4 dl kesella
  • 4 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk rivet citronskal
  • 3 dl florsocker
  • lila colorpaste

Dekor

  • vit choklad hyvlad i stora flarn
  • färska violer
  • kanderade violer
  • färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och mjöl försiktigt i smeten.
  4. Smält smöret och häll i mjölken.
  5. Häll i smörblandningen i smeten och blanda allt.
  6. Häll upp samma mängd smet i sex olika skålar och tillsätt lila färg i färgskala mörk till ljus.
  7. Smöra och bröa 6 formar i storleken 15 cm i diameter och häll över en smet i varje.
  8. Gräddas i ca 15-20 min.
  9. Rårörda hallon
    Stampa hallonen och låt rinna av.
  10. Blanda sedan med florsockret. Bred på ett tunt lager rårörda hallon på varje tårtbotten.
  11. Violgrädde
    Vispa grädde och rör ner violessence, kanderade violer och vit hackad choklad.
  12. Bred ut ett lager över de rårörda hallonen.
  13. Lägg ihop bottnarna.
  14. Mascarponefrosting
    Blanda alla ingredienser och bred ett tunt lager over hela tårtan. Låt sedan stå och vila i kylen minst 15 minuter. Bred sedan över ett till lager på tårtan.
  15. Topping
    Värm 100 g vit choklad i micron några sekunder för att sedan hyvla chokladflarn med hjälp av en osthyvel.
  16. Toppa tårtan med de hyvlade vita chokladflarnen tillsammans med färska och kanderade violer och några färska hallon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept