Carolines Petit choux-semlor

15 st
Caroline
Foto: TV4
15 st

Du behöver

Petit Choux

  • 3 dl vatten
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg

Mandelmassa

  • 50 g sötmandel
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 dl grädde

Topping

  • 2 dl vispad grädde
  • Florsocker

Gör så här

  1. Petit choux
    Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och tillsätt vattnet, koka upp. Vispa ner mjölet så att det bildas en deg som släpper botten på kastrullen, ca 2 min. Tillsätt äggen, lite i taget och vispa slätt.
  2. Spritsa ut 15 klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 40 min. Låt svalna.
  3. Mandelmassa
    Mal mandeln fint. Blanda i florsockret.Vispa grädden och rör ner i mandelsockret, rör till en jämn smet.
  4. Montera
    Skär av ett litet lock på varje petit choux. Fyll med mandelmassa. Spritsa grädden snyggt ovanpå och lägg på locken. Sikta lite florsocker över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept