Carolines Mini-Nationaldagsbakelse

Bakelsenation
Foto: TV4
15 st

Du behöver

Botten

  • 150 g mandelmassa
  • 75 g varmt smör
  • 1,5 st ägg

Massa

  • 50 g mandelmassa
  • 0,5 msk apelsinjuice

Montering

  • 2 dl grädde
  • 10 st jordgubbar
  • 10 blad citronmeliss

Gör så här

  1. Botten
    Värm ugnen till 175 grader. Rör mandelmassa och smör slätt. Tillsätt äggen.Fördela smeten i en form 20 x 30 cm med bakplåtspapper. Grädda 12 min. Svalna och skär i fyrkanter ca 5x5cm
  2. Massa
    Blanda mandelmassan med apelsinjuicen till en slät kräm.
  3. Montering
    Bred ut krämen på bottnarna. Vispa grädden och spritsa ut en snygg klick över krämen. Skär varje jordgubbe i tunna skivor från botten upp till toppen så den fortfarande sitter ihop vid bladet. Sprid ut skivorna som en solfjäder och ställ ner i grädden.
  4. Garnera med ett blad citronmeliss och pudrat florsocker över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept