Knäckflarn med punschfyllning

30 min
25 st
Knäckflarn med punschfyllning
Foto: TV4

Smarriga knäckflarn fyllda med en punschkräm gjord på godis.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

4 september 2014
Visa mer
30 min
25 st

Du behöver

  • 1,5 dl smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ljus sirap

Punschkräm

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 äggulor
  • ca 15-20 punschlikörkarameller (från lösgodis)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, 180 grader varmluft.
  2. Smält smör, ska bli 1,5 dl.
  3. Blanda alla torra ingredienser: havregryn, strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda i grädde, sirap och smält smör. Blanda väl.
  4. Klicka ut tsk-stora klickar på en bakplåtspappersklädd plåt, ca 6 st på varje plåt då de flyter ut en del.
  5. Grädda ca 7-8 min. Låt svalna något på plåt först och sedan helt på galler.
  6. Kräm
    Krossa punschlikörkaramellerna och blanda med resten av ingredienserna.
  7. Bred kräm på ett flarn och lägg ihop med ett annat så de blir dubbla. Gör samma sak med resten av flarnen. Frys ner eller förvara svalt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept