Kastanjecheesecake

Kastanjecheesecake
Foto: TV4

Cheesecake med botten gjord på pepparkakor och digestivekex. Fylls med philadelphiakräm med kastanjepuré.

Tänk på att gräddningstiden påverkas av ditt val av form.
Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar

23 oktober 2014
Visa mer

Du behöver

Cheesecake

  • 1 tsk ingefära
  • 100 g digestive
  • 50 g pepparkakor
  • 62 g smält smör
  • 1,5 dl osötad kastanjepuré
  • 300 g philadelphiaost
  • 62 g rumsvarmt smör
  • 0,75 dl råsocker
  • 0,25 dl ljust muscovadosocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk ingefära
  • 1 limefrukt
  • 2 ägg
  • 1,5 msk grädde

Gör så här

  1. Kastanjecheesecake
    Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält 62 g smör.
  3. Mixa digestivekex, pepparkakor och ingefära, tillsätt smöret, och blanda.
  4. Tryck ut i små springformar, eller en större. Förgrädda ca 5 minuter, låt svalna.
  5. Fyllning
    Vispa philadelphiaosten tillsammans med rumsvarmt smör, tillsätt råsocker och muscovadosocker. Blanda ned kastanjepuren.
  6. Tillsätt alla kryddor och rivet skal från limefrukten, ev lite saft också.
  7. Rör ner ett ägg i taget. Rör i grädden och rör till en len smet.
  8. Häll smeten i formarna och grädda ca 30 min i nedre delen av ugnen. Låt sedan stå ca 30 min på eftervärme.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept