Hotshot - chokladmoussebakelse

1 h
6
1 h
6

Du behöver

Vit chokladmousse

  • 200 g vit choklad
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl smetana

Mörk chokladmousse

  • 100 g choklad, 55 %
  • 50 g choklad, 36%
  • 15 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg, lättvispat
  • 2 äggvitor
  • 2,5 msk mörkt muscovadosocker
  • 2 msk starkt kaffe
  • 2,5 dl vispgrädde

Snurrflarn

  • 2 äggvitor
  • 100 g vetemjöl
  • 100 g florsocker
  • 1 msk grädde

Servering

  • vispad grädde

Gör så här

  1. Vit chokladmousse
    Smält chokladen över vattenbad, låt svalna något.
  2. Vänd ner smetana i chokladen.
  3. Vispa grädden och den skrapade vaniljstången fluffigt.
  4. Vänd ihop allt och häll i formar. Ställ i frys under tiden du gör den andra moussen.
  5. Mörk chokladmousse
    Smält chokladen över vattenbad. Ta av från värmen och tillsätt, smöret, låt det smälta.
  6. Tillsätt sedan det hela ägget och kaffet.
  7. Vispa äggvitorna hårt tillsammans med muscovadosockret. Vispa grädden för sig.
  8. Vänd försiktigt ner äggvitan i den svala chokladen och vänd ihop allt med grädden.
  9. Häll den mörka moussen över den vita chokladmoussen, och låt stå i kyl/frys, tills det stelnat.
  10. Snurrflarn
    Blanda alla ingredienser till flarnen.
  11. Spritsa ut i remsor på en plåt, Grädda i 200 grader, tills dom fått fin färg, ca 5 min.
  12. Ta ut och snurra runt en träslev direkt.
  13. Lägg sedan uppepå moussen med en liten klick grädde. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept