Hotshot - chokladmoussebakelse

Hotshot - chokladmoussebakelse
Foto: TV4
Alexandra Larsson
Alexandra Larsson

Hotshot - chokladmoussebakelse

17 ingredienser

1 h

Bakelse med vit chokladmousse och mörk chokladmousse, snurrflarn och vispad grädde.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner

Vit chokladmousse

  • 200 g vit bakchoklad
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl smetana

Mörk chokladmousse

  • 100 g choklad 55 %
  • 50 g choklad 36 %
  • 15 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg, lättvispat
  • 2 äggvitor
  • 2,5 msk mörkt muscovadosocker
  • 2 msk kaffe, starkt
  • 2,5 dl vispgrädde

Snurrflarn

  • 2 äggvitor
  • 100 g vetemjöl
  • 100 g florsocker
  • 1 msk grädde

Servering

  • grädde, vispad

Gör så här

Vit chokladmousse

  1. Smält chokladen över vattenbad, låt svalna något.
  2. Vänd ner smetana i chokladen.
  3. Vispa grädden och den skrapade vaniljstången fluffigt.
  4. Vänd ihop allt och häll i formar. Ställ i frys under tiden du gör den andra moussen.

Mörk chokladmousse

  1. Smält chokladen över vattenbad. Ta av från värmen och tillsätt, smöret, låt det smälta.
  2. Tillsätt sedan det hela ägget och kaffet.
  3. Vispa äggvitorna hårt tillsammans med muscovadosockret. Vispa grädden för sig.
  4. Vänd försiktigt ner äggvitan i den svala chokladen och vänd ihop allt med grädden.
  5. Häll den mörka moussen över den vita chokladmoussen, och låt stå i kyl/frys, tills det stelnat.

Snurrflarn

  1. Blanda alla ingredienser till flarnen.
  2. Spritsa ut i remsor på en plåt, Grädda i 200 grader, tills dom fått fin färg, ca 5 min.
  3. Ta ut och snurra runt en träslev direkt.
  4. Lägg sedan uppepå moussen med en liten klick grädde. Servera!