Blåbär- och kardemummastrut

Blåbär- och kardemummastrut
Foto: TV4
Alexandra Larsson
Alexandra Larsson

Blåbär- och kardemummastrut

12 ingredienser

30 min

Kardemummastrutar fylls med färskostkräm och färska blåbär.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner st
  • 1 dl sötmandel
  • 50 g smör
  • 45 g strösocker
  • 0,5 msk honung
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 msk vispgrädde
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlas

Fyllning

  • 200 g färskost
  • 30 g florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 limefrukt, skalet
  • blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Finhacka mandlarna, rosta någon minut i kastrull, häll i smöret och smält.
  3. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt koka 1-2 min.
  4. Klicka ut ca 10-12 st beroende på hur stora du vill ha dom. Tänk på att dom lätt flyter ihop.
  5. Grädda mitten av ugnen 6-7 min.
  6. Ta ut och låt svalna en kort stund, innan du formar dom till strutar.
  7. Rör ihop allt till fyllningen, utom blåbär. Lägg i en sprits, och spritsa ut i strutarna när dom svalnat, lägg några blåbär i.