Hela stekta äpplen

Hela stekta äpplen
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hela stekta äpplen

5 ingredienser

Väljer du äpplen med löst fruktkött kan de stekas med skalet kvar, annars skalar du äpplena först.

Ingredienser

portioner
  • 6 äpplen
  • 0,5 dl sötmandel
  • 1 msk rörsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Ta ut kärnhusen från äpplena, men skär inte ända ner i bottnen. Äpplena ska vara hela i bottnen så att fyllningen stannar kvar. Skär äpplena jämna i bottnen så att de kan stå upp. Ställ dem i en smord ugnssäker form.
  2. Finhacka mandeln. Blanda med socker, kanel och smör. Fyll äpplena. Pensla skalade äpplen med smält smör.
  3. Stek i mitten av ugnen tills äpplena är mjuka, lösa äpplen 15-20 minuter, fasta 25-35 minuter.