Minismulpajer

Minismulpajer
Foto: Magnus Skoglöf
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Minismulpajer

Av: Fredrik Eriksson

Från: Hela årets kokbok

6 ingredienser

Det går självklart bra att göra en stor smulpaj istället för små. Öka då tiden i ugnen med ca 5 minuter. Receptet kommer från Hela årets kokbok.

Läs mer om Hela årets kokbok

Ingredienser

portioner
  • 3 äpplen

Smul

  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g mandelmassa, grovriven

Till servering

  • vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, socker, mjöl och mandelmassa till en smulig deg.
  3. Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar.
  4. Fördela bitarna i portionsformar och lägg smulet ovanpå.
  5. Ställ in formarna mitt i ugnen och grädda 18–20 minuter.
  6. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass.