Hannas passionsfruktstarte

Hannas passionsfruktstarte
Foto: Magnus Skoglöf

Du behöver

Botten

  • 0,5 pkt digestivekex (200 g)
  • 50 g smör

Fyllning

  • 3 st gelatinblad
  • 1,5 dl Vispgrädde (150 g)
  • 1,5 dl konc passionsfruktsjuice (150 g)
  • 0,5 dl citronsaft, pressad (50 g)
  • 1,8 dl strösocker (150 g)
  • 500 g Philadelphiaost

Gelé

  • 1,5 st gelatinblad
  • 1,5 dl konc passionsfruktsjuice (150 g)
  • 0,8 dl strösocker (60 g)
  • 2-3 st passionsfrukter
  • florsocker att pudra över

Gör så här

  1. Botten
    Smält smöret.
  2. Mixa kexen och blanda med smöret.
  3. Platta ut blandningen jämnt i bottnen på en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter.
  4. Ställ in i kylen och låt stelna under tiden du gör fyllningen.
  5. Fyllning
    Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.
  6. Koka upp grädde, passionsfruktsjuice, citronjuice och socker.
  7. Smält i gelatinbladen.
  8. Häll vätskan över philadelphiaosten lite i taget och vispa till en slät smet. Sila smeten över digestivebottnen och ställ in i kylen ca 2 timmar.
  9. Gelé
    Lägg gelatinbladen till gelén i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.
  10. Värm passionsfruktsjuicen och sockret i en kastrull.
  11. Smält i gelatinbladet.
  12. Sila vätskan och tillsätt fruktköttet från passionsfrukterna.
  13. Häll försiktigt på gelén över tarten och låt stå i kyl ca 2 timmar före servering.
  14. Pudra över florsocker vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept